MOTORRIJLES VOLGEN
MOTORRIJLES VOLGEN

Wil jij volledig voorbereid de weg op met de motor? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als rijinstructeur heb ik passie voor alles wat met motoren te maken heeft. Gecombineerd met jarenlange ervaring, ondersteun ik jou van A tot Z bij het behalen van je motorrijbewijs.

Naast jouw motoropleiding geven wij jou ook graag een goed advies. Zo heeft iedereen vaak veel vragen: Welke motor past bij mij? Hoe onderhoud ik mijn motor? Welke kleding kan ik het beste aanschaffen? Waar moet ik aan denken als ik op motorvakantie wil? Of als ik op het circuit ga rijden? Al jouw vragen beantwoord ik in een concreet en duidelijk advies. Zo heb je alles om goed voorbereid te beginnen aan jouw motoravontuur!

Wij vinden ons motor-rijlespakket pas compleet als dit advies erbij zit. Daarom zit deze service standaard bij de motorrijlessen inbegrepen. 

Onze motors beschikken over handvatverwarming, zodat het in de winter ook fijn rijden is. Verder beschikken we over kleding, helmen, enz. Hier mag de leerling kosteloos gebruik van maken. Ook bieden wij verschillende theorie-sets aan, kijk voor het overzicht bij onze theorie-leermiddelen

INHOUD MOTOROPLEIDING

De motoropleiding bestaat uit twee delen elk met een examen.Van de 12 bijzondere verrichtingen moet je er 7 op het examen uitvoeren. Het oefenterrein voor de bijzondere verrichtingen ligt zeer dicht bij de rijschool. Hierdoor heb je maximaal rendement van je rijles. Onze motors beschikken over handvatverwarming, zodat het in de winter ook fijn rijden is. Verder beschikken we over kleding, helmen, enz. Hier mag de leerling kosteloos gebruik van maken. Ook bieden wij verschillende theorie-sets aan, kijk voor het overzicht bij onze theorie-leermiddelen
 

Deel 1 voertuigbeheersing (AVB)

 • 12 bijzondere verrichtingen ingedeeld in 4 clusters:
 • Lopend achteruit parkeren
 • Langzame oefeningen
 • Snelle oefeningen
 • Remoefeningen

Deel 2 verkeersdeelneming (AVD)
Na een aantal praktijklessen op de weg ga je op examen. Hier laat je zien dat je op een veilige manier aan het verkeer deelneemt.

WETGEVING MOTORRIJBEWIJS

A1 motorrijbewijs, maximaal 11 kiloWatt (15 PK): theorie-examen vanaf 17 jaar, praktijk-examens voertuigbeheersing & verkeersdeelneming vanaf 18 jaar.
Maximaal 125 cc, maximaal vermogen van 11 kW en maximaal 0,1 kW per kilo ledig gewicht. Elektrisch maximaal vermogen van 11 kW en minder dan 0,1 kW per kilo ledig gewicht. Gemotoriseerde driewieler met maximaal 15 kW. Dit staat los van de verdere route, scheelt alleen een deel van het examen als je overstapt naar A2.

A2 motorrijbewijs, maximaal 35 kiloWatt (48 PK): theorie-examen vanaf 17 jaar, praktijkexamen voertuigbeheersing & verkeersdeelneming vanaf 20 jaar.
Als je het A1 rijbewijs al had hoef je alleen verkeersdeelname te doen.
Logischer: je wacht tot 21 en doet gelijk A onbeperkt met Code 80. A2 zal dus opeens véél minder interessant worden.

A motorrijbewijs, onbeperkt vermogen: altijd opnieuw theorie- en voertuigbeheersing & verkeersdeelneming vanaf 21 jaar.
– Meest logische route: je wacht tot je 21 of ouder bent, haalt dan het volledige A rijbewijs met Code 80 beperking, die vervalt vanzelf na twee jaar, dus (vanaf) als je 23 wordt. Je doet maar één keer examen voor A volledig.

– Al 2 jaar je A2 rijbewijs? Dan krijg je na het A-examen direct het volledige A rijbewijs. Als je al op je 20ste je A2 gehaald hebt, kan dat dus al als je 22 bent. Je hebt dan het allersnelste je A onbeperkt, maar doet wel een extra examen, dus één keer voor A2 en een keer voor A volledig.

Voor de huidige bezitters van het A2 rijbewijs is dit best balen, zij moeten dus nog steeds een extra examen doen, zoals het dus al was. Voordeel is wel dat je nu sneller naar A Volledig kunt en dat je -als je al twee jaar dat A2 hebt- na dat examen direct met vol vermogen mag rijden. In de oude situatie mocht dat pas als je 24 was.

GEMOTORISEERDE DRIEWIELERS

Sinds 19 januari 2013 vallen alle gemotoriseerde driewielers (zoals een trike of driewielige motorscooter) onder rijbewijscategorie A1 of A. Vóór die datum vielen deze voertuigen soms onder categorie B.

 
Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een maximumvermogen van 15 kW moet u rijbewijs A1 halen. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een vermogen van meer dan 15 kW, dient u A te halen.
Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs B? Dan blijven voor u de oude regels van kracht. U kunt in dat geval dus met uw rijbewijs B gewoon blijven rijden op uw gemotoriseerde driewieler.
STARTEN MET MOTORRIJLESSEN

Voorwaarden om te beginnen met motorrijlessen 
Om te beginnen met het volgen van motorrijlessen dien je minimaal 17 jaar oud te zijn. Je kunt beginnen met een gratis proefles, zodat je kan kijken of er een klik is met de instructeur en of je je prettig voelt met de manier van lesgeven.

Aspirant-motorrijders kunnen vanaf 1 januari 2014 rechtstreeks instromen in categorie A2 voor de middelzware motor. Om het rijbewijs te halen, moet hij/zij wel eerst een theorie-examen en een tweedelig praktijkexamen doen.

TARIEVEN

Motorpakket €2125,-
In dit pakket zitten 25 lesuren van 60 minuten + een AVB  en een AVD examen

Motorpakket duo €1790,-
In dit pakket zitten 25 lesuren van 60 minuten + een AVB en een AVD examen

Losse les van 60 minuten motor: €67,-

Peter is een vriendelijke, rustige en betrokken instructeur.
Serieus wanneer het moet, een geintje wanneer het kan.
Aandachts-, verbeterpunten worden duidelijk en rustig uitgelegd, maar hij staat ook zeker open voor feedback vanuit de leerling.

Review door: André Hamelink

Goede instructeur, interessante lessen gehad en veel van geleerd!

Review door: Herjan

Ik kan deze rijschool echt aanbevelen!
Ik kom uit een ander land en had daar al 10 jaar een motorrijbewijs. Peter hielp mij om dingen af te leren en ondersteunde en motiveerde mij zodat ik in één keer mijn motorrijbewijs voor hier kon halen. Heel erg bedankt Peter!

Review door: Hillary

Peter geeft rustig en duidelijke instructies. De flexibiliteit met het inplannen van de lessen is erg prettig. Ik heb enorm van de lessen genoten.

Review door: Joost

Een super ervaring!
Waarom?

– Goede feedback
– Eerlijke instructeur en rijschool
– Een volledige les goed gevuld met veel training
– Je merkt dat het gaat om een hobby en plezier en niet om geld en winst

Kortom, een super rijschool met een super instructeur. 100 punten!

Review door: Jelle

Leuke rijschool!! Ik heb in nog geen drie maanden m’n rijbewijs gehaald. Peter is een fijne instructeur die weet waar hij het over heeft! Nuchtere no-nonsense Zeeuw die je goed begeleid en waar nodig duidelijke feedback geeft! Zeker een aanrader!!

Review door: Maurice van Beek

Vandaag geslaagd voor mijn motorrijbewijs! Peter, mede dankzei jouw geduld heb ik het nu. Je past je aan op de leerling. Je kan aan alles merken dat het je passie is. Kortom ik raad het aan om voor Rijschool Houtekamer te kiezen!

Review door: Louis

Super Rijschool, Top rijlessen gehad met super uitleg van Peter. Mijn motorrijbewijs in 1 keer mogen behalen. Dit zeker door de top lessen van Peter. Een echte aanrader!!

Review door: Dennis

Ik heb hier motor les gevolgd en dit was een zeer fijne tijd. Alles word goed uitgelegd en Peter neemt ook echt de tijd voor je zodat het voor iedereen leuk en mogelijk is om een rijbewijs te halen. Het is zeker een aanrader om hier je lessen te nemen.

Review door: Tommy

Hele fijne rijschool. Erg tevreden. Word goed gekeken hoeveel lessen je nodig hebt. Geeft rustig en duidelijk uitleg. Met veel plezier mijn motorrijbewijs gehaald. Raad deze rijschool zeker aan. Voor allebei de praktijkexamens in één keer geslaagd.

Review door: j. van de Vreede

Bijzondere verrichtingen en verkeersdeelname beiden in 1 keer geslaagd, super rijschool. Peter is gezellig in de omgang, erg geduldig en nauwkeurig en persoonsgericht, top!

Review door: Armin

Als je op een leuke en leerzame manier wilt beginnen met motor rijden, dan ben je bij Peter aan het juiste adres. Peter communiceert helder, geeft tussentijds feedback op wat hij constateert -en vraagt ook van de cursist om terug te kijken en de ervaringen van zijn/haar motorrijles te delen. Hierdoor heb je de benodigde kennis snel onder de knie. Peter is rustig in de omgang en neemt de tijd voor zijn cursisten.

Review door: Steffan

Prima rijschool, denkt goed mee met de leerling. Fijne rustige manier van les geven.

Review door: Otto Corbijn

Goede ervaring. Alles goed en rustig uitgelegd. Dus logisch dat ik voor auto en motor in 1x ben geslaagd.

Review door: Kilian

Aanrader! beoordeling: 4,5/5,0
Peter geeft feedback met een postieve vibe. Hij geeft vertrouwen op minder succesvolle momenten. Met nadruk op de sterke punten wordt verder gewerkt aan de verbeterpunten.

Er is mogelijkheid tot duo-lessen. Vanuit persoonlijke ervaring raad ik aan om alleen en samen te lessen. Tijdens de lessen alleen krijg je gemiddeld meer feedback en is alles op jou gericht. Deze feedback is ook gedetaileerder.
Een aantal duo-lessen zijn fijn, omdat er geleerd kan worden van elkaar. Soms jammer dat er minder (specifieke) feedback is, maar er is wel een korting aan deze lessen verbonden.

Kortom, goede en fijne rijschool. Peter bedankt voor het delen van je kennis en kunde!

Review door: Jelmer

Super les gehad en Peter denkt altijd met je mee!
Helemaal top en uiteraard in 1 keer geslaagd.

Review door: Jeffrey

Je kan merken dat Peter rijles geeft vanuit een passie en niet alleen omdat het zijn werk is. Zijn persoonlijke en informele benadering zorgen dat je je gelijk op je gemakt voelt. Peter geeft duidelijke en goede instructies waardoor je zelf ook snel plezier krijgt en geniet van het motorrijden. Zijn motoren zijn ook in top conditie waardoor je gelijk vertrouwen hebt in de techniek.
Zeker een aanrader!

Review door: peter

Top rijschool!
Een man die weet hoe hij zijn ervaring op de juiste manier moet over brengen

Review door: Wesley

Heel fijn om hier gelest te hebben voor mijn motor rijbewijs! Zeer tevreden over de gehele lesperiode en alles wat erbij komt kijken!

Review door: Hjalmar speksnijders

De instructeur, Peter geeft de rijlessen met goede feedback, humor en is persoonlijk. Voor mij een hele goede combinatie. Hij staat open voor al je vragen en domme vragen zijn er niet. Altijd duidelijk en heldere uitleg en tips. Past zijn leeswijze aan naar wat voor jou prettig is. Zo kun je tijdens het rijden feedback krijgen, of na elke 10 minuten. Voor de examens stelt hij je ook echt wel op je gemak. Kortom, het was een leuke en leerzame periode en Voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Ben je op zoek naar een rijschool die persoonlijke aandacht voor je heeft en het ook echt leuk maakt? Zoek niet verder zou ik zeggen.

Review door: Wendy Peereboom

Op prettige en deskundige manier les gehad van Peter. Hij is een goed en gedreven instructeur die alles doet om je naar een hoger niveau te brengen.
Top gedaan!

Review door: Elzo Hindriks

Leerzame en goede motorrijlessen gehad van Peter.
Hij neemt echt de tijd voor je en geeft goede aanwijzingen en tips. Ook tijdens de rijlessen geeft hij tijdens de tussentijdse stops tips en advies.
Ik heb dan ook mijn examen in 1x gehaald

Review door: Jelger Deddens

Peter is een vakman. Veel geduld en duidelijke uitleg. Absoluut genoten van de lessen en alles in 1 keer mogen behalen. Dankjewel!

Review door: Jordy Verwoerd

Door de lessen van Peter mijn motor rijbewijs in één keer gehaald. De lessen zijn leerzaam maar ook leuk. Kritiek wordt op een positieve manier gebracht en je leert er veel van. Ook staat Peter zelf altijd open voor verbetering zodat de lessen voor jou zo leerzaam mogelijk zijn.

Review door: Ruben Mallekote

Als Belg wonend in Nederland bij Peter terecht gekomen.
Aangenaam lessen en goede instructies.
Ook theoretisch boekje bij hem aangeschaft met resultaat van de eerste keer erdoor op alle 3 de examens voor de motor.
Aanrader! 😜

Review door: Andy

Na een proefles heb ik de afgelopen tijd met veel plezier motorrijlessen gevolgd bij rijschool Houtekamer. Instructeur Peter is geduldig en kalm en heeft altijd een positieve instelling, waardoor er tijdens de lessen altijd een goede sfeer is.

Voor mij was het ook erg fijn dat Peter heel flexibel is met het plannen van rijlessen, hierdoor kunnen de lessen makkelijk om andere activiteiten heen gepland worden.

Daarnaast heeft rijschool Houtekamer een erg fijne lesmotor waar je als beginner met veel vertrouwen en plezier op kan rijden.

Review door: Matthijs

Top lessen gehad van een top instructeur! Zeker een aanrader!

Review door: Steve

De rijlessen bij rijschool Houtekamer heb ik als heel positief ervaren! Peter geeft duidelijke feedback, maar geeft ook aan wat je goed doet en dat motiveerde mij nog meer! Hij geeft op zodanige manier les dat het lessen ook leuk is en dat je kan genieten van het motorrijden. Bedankt Peter!

Review door: Mirjam

Peter, eigenaar en hart en ziel van de rijschool, is een ontzettend fijne instructeur. Hij is heel vriendelijk, grappig, begripvol en bovenal geduldig. Hij benadert de lessen, je fouten en het leven in het algemeen uitzonderlijk positief. Het is voor mij een hele goeie ervaring geweest en ik zal, hoewel ik heel blij ben met mijn rijbewijs, de rijlessen missen.

Review door: Matthijs de Vlieger

Peter bedankt voor de leerzame motor rijlessen, ben er erg tevreden over, en kan iedereen deze rijschool aanraden.

Review door: Dennis

Hele fijne rijlessen gehad, lekker relaxt en altijd in 1x geslaagd

Top Instructeur

Review door: Brian de Vries

Erg positief ben ik over de rijschool.
De lessen zijn erg leerzaam. Het was ook leuk.
Altijd erg behulpzaam en vriendelijk. Niets was te veel. Zelfs na het lessen kon ik hem altijd vragen stellen of bellen i.v.m. theorie. Ook hier werd de tijd voor genomen.
Vandaag geslaagd voor mijn motor!
Peter, erg bedankt voor alles!

Review door: Tim

Prima rijschool! Alles wordt rustig en persoonlijk behandeld. Beide motor examens in 1x behaald. top!

Review door: Sebastiaan Vermeulen

Motorrijbewijs gehaald, zeer tevreden over Peters motorrijles, 1 brok ervaring, die weet wat motorrijden is en het ook kan uitleggen, in alle rust en geduld, iets wat niet iedereen kan.. ook erg flexibel, wb het evt. verschuiven van een les, kortom een aanrader!

Review door: adriaan de jager

Goede, persoonlijke en flexibele instructeur. Erg tevreden! Bedankt Peter!

Review door: Kevin

Vandaag geslaagd voor mijn A1-motorrijbewijs!

Goede en gezellige rijlessen gehad waar ik veel van heb geleerd. Tijdens de lessen kreeg ik goede feedback en tips, hierdoor ben ik in een keer geslaagd.

Bedankt Rijschool Houtekamer!

Review door: Jeroen

Ook ik vandaag in 1 geslaagd voor mijn motorrijbewijs! Ik zou hem echt aan iedereen aanbevelen. Hij heeft echt de gave om dingen goed uit te leggen, heeft ontzettend veel geduld en past zich aan, aan jou niveau..
Bedankt Peter!

Review door: Danielle

Deze week in 1 keer geslaagd voor m’n motor examen. Dankzij de goede en duidelijke lessen van Peter is het erg goed gegaan. Ik zou deze rijschool zeker aan iedereen aanraden.

Review door: Nicky

Vandaag geslaagd voor mijn motorrijbewijs! Mede dankzij Peter van Rijschool Houtekamer. Ik kan deze rijschool echt aanraden voor iedereen die zijn of haar motorrijbewijs wil gaan halen. Ongedwongen, flexibel, positief, duidelijk, persoonlijke aandacht. Dat is wat er in me op komt als ik aan de lessen terug denk, maar het allerbelangrijkste; plezier! Het is de bedoeling om jou, op jouw tempo, een goed en vertrouwd gevoel te geven op de motor zodat je uiteindelijk kunt genieten van de motorritjes. En dat is gelukt! In het begin vond ik het ontzettend spannend maar door de goede, kalme en duidelijke manier van lesgeven heb ik dat gevoel helemaal niet meer en heb ik vandaag zelfs genoten van de examenrit!
Nogmaals, Peter, bedankt!

Review door: Nathalie

Schrijf een review
Waarom kiezen voor Rijschool Houtekamer?
 • Afwisselende motorritten zowel rond Goes als Bergen op Zoom en omstreken.
 • Veel 1 op 1 les, waardoor je veel persoonlijke feedback krijgt en jij alle aandacht krijgt.
 • De mogelijkheid om met 2 leerlingen tegelijk te lessen. Het voordeel hiervan is dat je van elkaar kan leren, maar waar de instructeur zijn aandacht wel moet verdelen.
 • Als de leerling het fijn vindt, wordt de motorrijles gefilmd met een GoPro. De leerling mag de USB mee naar huis nemen om zo zijn eigen rijgedrag terug te zien. Enorme leermomenten voor de leerling.
 • Veel eigen inbreng van de leerling, zo mag de leerling vaak kiezen wat ze willen oefenen tijdens de les.
 • Onze motoren beschikken over motorhandvatverwarming. Dit zorgt vooral in de winter voor beter comfort. Doordat je handen goed verwarmd blijven, kun je sneller handelen en dat komt weer ten goede van de veiligheid.
 • Als de leerling het leuk/leerzaam vindt, wordt er tijdens de rijlessen ook gereden over onverharde wegen (grind en bospaden).
MOTORPAKKET

MOTORPAKKET

€ 2125,-

Het pakket bevat 25 lessen van 60 minuten + een AVB en AVD examen.

Service van onze rijschool: Als enige motorrijschool uit Zeeland filmen wij met een GoPro je rijlessen gratis zodat je thuis je leermomenten kan terugkijken. Zeer leerzaam!!

DUOPAKKET

€ 1790,-
 • Het pakket bevat 25 lessen van 60 minuten + een AVB en een AVD examen.
 • De prijs is p.p.
 • Je meldt je allebei aan en lest minimaal 5 rijlessen van 1,5 uur samen.
 • Buitenom je actiepakket profiteer je van een aantrekkelijke duokorting op je eventuele losse lessen.